Menu

Overwaarde huis gebruiken

Er is sprake van overwaarde als de waarde van je woning hoger is dan de hypotheek die je er op afgesloten hebt. Veel mensen met een eigen woning hebben een overwaarde in hun woning. Dit is vaak meer dan gedacht wordt. Die overwaarde kun je op verschillende manieren gebruiken. Bij bijvoorbeeld de aankoop van een andere woning, een verbouwing of als extra aflossing op je huidige hypotheek.

Neem contact op

Praktijkvoorbeeld: overwaarde huis gebruiken

Tamara en Mourad zijn klanten van ons kantoor, ook zij hebben een eigen woning met een behoorlijke overwaarde. Tamara nam contact met mij op met de vraag voor persoonlijk advies. Zij is namelijk in verwachting en wil graag met het oog op gezinsuitbreiding een verbouwing van de keuken en de badkamer realiseren. Echter loopt er nog een lening voor de auto van Mourad, die hij nodig had voor zijn werk. Daarnaast hadden ze nog een relatief hoge rente die ze graag wilden aanpassen. 

Hoe konden we dit oplossen?

Tijdens de inventarisatie bleek dat het mogelijk was om de hypotheek om te zetten naar een lagere rente, zonder al te hoge boete. De overwaarde was ruim voldoende om de kosten te dekken, de lening in te lossen en de verbouwing te realiseren. Doordat de autolening was ingelost waren hun totale lasten lager dan ze voorheen gewend waren. 

Maar let op: door een dure autolening op te nemen in je hypotheek kan dat veel schelen in de maandlasten. De autolening mag je dan namelijk 30 jaar aflossen, maar of dat verstandig is, is per casus verschillend. Vaak is het beter om dit gedeelte in een kortere periode af te lossen. De rente is dan vaak lager dan bij een consumptief krediet waardoor je daarop bespaard. 

Advies over overwaarde huis gebruiken

Wil jij ook de overwaarde van je huis optimaal benutten? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden. Krediet advisering blijft namelijk maatwerk. Vraag een gratis intakegesprek aan voor onafhankelijk advies of neem telefonisch contact op.

Neem contact op