Menu

Hypotheek

Welke hypotheekvormen zijn er?

Als je een huis gaat kopen dan zijn er maar weinig mensen die voldoende eigen geld hebben om het huis te kunnen betalen. Het zijn namelijk forse bedragen die je niet zomaar bij elkaar gespaard krijgt. De meeste mensen hebben dan een hypotheek nodig. Een hypotheek is een lening waarbij je huis als onderpand dient. De geldverstrekker verstrekt jouw dan de lening en die betaal je dan meestal in 30 jaar terug.

Binnen de lening betaal je rente en los je het verschuldigde bedrag af. De betaalde hypotheekrente is (onder voorwaarde) aftrekbaar van de belasting.

De verschillende hypotheekvormen

  • De Annuïteiten hypotheek
  • De Lineaire hypotheek

In het verleden waren er meerdere vormen. Tot 01-01-2013 waren er verschillende vormen die je nu nog regelmatig tegenkomt.

  • Aflossingsvrije hypotheek
  • Spaarhypotheek
  • Bankspaarhypotheek
  • Beleggingshypotheek
  • Levenhypotheek.

Onder bepaalde voorwaarden worden deze vormen nog gerespecteerd. Maar deze vormen opnieuw afsluiten kan niet meer.

Op zoek naar onafhankelijk advies over hypotheekvormen?

Akxent Huis & Hypotheek wil je graag adviseren over de diverse hypotheekvormen. Tijdens een persoonlijk gesprek kan ik je alles vertellen over de mogelijkheden en onmogelijkheden. Heb je een hypotheekvorm lopen die nu niet meer wordt afgesloten en wil je weten hoe nu verder? Of wil je iets wijzigen aan je hypotheek? Neem dan contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak. Je krijgt dan de informatie die je verder helpt.

Neem contact op

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in de diensten van Akxent als financieel adviseur voor hypotheken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

06 - 46 58 17 88
0499 - 325394
info@akxent.nl
Akxent op Facebook

Bezoekadres
Obrechtstraat 3
5344 AT, Oss