Menu

Gecertificeerd aankoopbegeleider

De keuze voor een gecertificeerd aankoopbegeleider

Je ziet een huis te koop staan? Dan sta ik als gecertificeerd aankoopbegeleider graag tot je dienst! Twijfel je om er zelf op af te gaan en een bod uit te brengen? Neem dan eerst nog even telefonisch contact met mij op. Ik kan je helpen bij het adviseren en informeren met betrekking tot de aankoop van een woning. Als gecertificeerd aankoopbegeleider kan ik eveneens meer voor je betekenen dan een aankoopmakelaar. Benieuwd waar ik je mee kan helpen en begeleiden en wat het verschil is met een aankoopmakelaar? Lees snel verder!

Verschil aankoopmakelaar en gecertificeerd aankoopbegeleider

Er is verschil tussen een aankoopmakelaar en gecertificeerd aankoopbegeleider. In eerste instantie is de aankoopmakelaar vooral makelaar. Een aankoopmakelaar is niet automatisch gecertificeerd aankoopbegeleider. Tevens is gecertificeerd aankoopbegeleider een beschermde titel. Een aankoopbemiddelaar moet voldoen aan de beroepskwalificatie Hypothecair Krediet voordat de persoon in kwestie zich gecertificeerd aankoopbegeleider mag noemen. Daarnaast moet een aankoopbemiddelaar zich blijven bekwamen middels terugkerende studies. Je bent dus verzekerd van permanente educatie, zowel voor hypotheken als voor gecertificeerd aankoopbegeleider. Daarnaast is er nog een heel belangrijk verschil: een gecertificeerd aankoopbegeleider is verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid. Ook een geruststellende gedachte. Uiteraard voldoe ik aan al deze kwalificaties.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als je het huis van je dromen hebt gezien, ben je niet meer rationeel. Je wil namelijk maar één ding: het huis kopen. Gelukkig schakel je dan eerst mij in om samen te kijken of het huis van je dromen ook echt het droomhuis is dat je je voorstelt. Ik onderzoek onder andere via diverse instanties hoe het bijvoorbeeld geregeld is met de rechten en de plichten. Je kunt hierbij denken aan erfdienstbaarheden. Ik inspecteer de bouwkundige staat van de woning en adviseer of er een bouwkundige keuring gewenst danwel noodzakelijk is. Je kunt zo maar voor onverwachte kosten komen te staan. Vervolgens bereken ik de waarde van de woning en onderbouw deze in rapportage.

Wat kan er fout gaan?

Veel! Het begint eigenlijk al met het feit dat je als aspirant-koper van dat huis niet precies weet wat je moet vragen en waar je op moet letten. Enkele voorbeelden op een rij:

  • Wist je dat je als koper een onderzoeksplicht hebt?
  • Wist je dat de verkoper zichtbare gebreken niet altijd hoeft te melden?
  • Wat weet je van asbest en een eventuele olietank?
  • Kun je die verbouwing bouwtechnisch wel doen?
  • Krijg je wel een vergunning voor de verbouwing die je wilt uitvoeren?

Allemaal zaken die het verschil kunnen maken tussen het huis van je dromen of een nachtmerrie.

Meerwaarde gecertificeerd aankoopbegeleider

Het is natuurlijk niet alleen maar kommer en kwel. Echt niet. Wel is het zaak om je goed te laten begeleiden én te laten informeren. Ik kan eveneens voor je uitrekenen wat die verbouwing voor je hypotheek betekent, wat je mee kunt financieren en wat niet. Daarin onderscheid ik me dus van een aankoopmakelaar. Ik kan je een totaaladvies geven, waardoor je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Dat is wel zo fijn!

Aankoopstrategie en onderhandelingen

Stel je voor: we zijn het erover eens dat dit het huis is dat je wilt hebben. Ook het financiële plaatje klopt en staat je aan. Dan bepalen we samen de aankoopstrategie en ga ik voor jou de onderhandelingen doen. Ik zorg ervoor dat alle gemaakte afspraken goed worden weergegeven in de koop- en verkoopovereenkomst en dat deze worden nagekomen. Tevens bewaak ik de ontbindende voorwaarde voor de financiering/hypotheek.

Tijd voor de overdracht

Alles is geregeld, van de afspraken en de bepalingen in het koopcontract tot en met het regelen van de hypotheek. Je kunt naar de notaris voor de overdracht. Ook hierbij speel ik een rol door alle stukken van de notaris van tevoren te controleren en te checken. Het zal niet de eerste keer zijn dat daar fouten in staan. Op de dag van passeren inspecteren we samen vooraf de woning. Dat geeft jou de garantie dat je zeker weet dat de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken. Ook daarna blijf ik je aanspreekpunt voor het geval je nog vragen hebt. Je kunt eveneens op mij rekenen voor de nazorg met betrekking tot de hypotheek. Dit is tevens een verschil met de aankoopmakelaar.

Contact met AKXENT Huis en Hypotheek

Ben je geïnteresseerd in mijn diensten als hypotheekadviseur, gecertificeerd aankoopbegeleider of makelaar? Neem dan gerust contact op voor meer informatie. Samen bekijken we wat ik voor jou en jouw situatie kan betekenen.

06 - 46 58 17 88
info@akxent.nl


Postadres

Australiëlaan 6
5691 JL SON