Menu

Financiering

Akxent Huis & Hypotheek is een onafhankelijke financieel dienstverlener in Oss en omstreken. Maar wat is een financiële dienstverlening?

Financiële dienstverlening is het leveren van diensten die betrekking hebben op financiële producten door bedrijven en instellingen die daar bevoegdheid voor hebben. Financiële dienstverleners staan in Nederland onder toezicht van het Autoriteit Financiële Markten en dienen zich te conformeren aan de Wet op het financieel toezicht.

Voorbeelden van financiële dienstverleners zijn:

  • Banken;
  • Verzekeraars;
  • Pensioenfondsen;
  • Creditcardverstrekkers;
  • Vermogensbeheerdersintermediairs, zoals verzekeringsagenten en financiële adviseurs;
  • Brokers (beurshandelaren);
  • Valutahandelaren en wisselkantoren.

De Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt een register bij waar iedere financiële dienstverlener in geregistreerd staat. Zonder een vergunning mag je het vak namelijk niet uitoefenen. Zonder de verplichte diploma’s krijg je ook geen vergunning. Er geldt een verplichte permanente educatie die middels een examen moet worden behaald. De deelnemer ontvangt dan een certificaat. Zonder certificaat vervalt je vergunning.

De AFM houdt toezicht op het gedrag van de financieel dienstverlener. De financieel dienstverlener wordt gecontroleerd op kennis, kunde en gedrag. En dat is maar goed ook want dan weet je dat je met iemand aan tafel zit die kennis van zaken heeft en je weet dat er iemand (de AFM) over de schouder meekijkt. Op www.afm.nl/nl-nl/consumenten is er voor jou als consument, meer informatie beschikbaar. Ook kan je dan controleren of de AFM een vergunning heeft afgegeven aan de financieel dienstverlener. Akxent beschikt over alle benodigde vergunningen.

Op zoek naar een onafhankelijke financieel dienstverlener?

Vul het contactformulier in en ik neem contact met je op voor het maken van een afspraak. Tijdens de afspraak geef ik je persoonlijk advies op al je vragen. Op basis van wat je me verteld en eventueel laat zien zal ik je vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Neem contact op

Ben je geïnteresseerd in de diensten van Akxent als financieel adviseur voor hypotheken? Neem dan vrijblijvend contact op voor een gratis kennismakingsgesprek.

06 - 46 58 17 88
0499 - 325394
info@akxent.nl
Akxent op Facebook

Bezoekadres
Obrechtstraat 3
5344 AT, Oss